Kylässä kauniisti entisöidyssä kodissa ja minun unelmahankintani.Muistatko, kun viime postauksessa kerroin Kokkolan Rakkaudesta Remonttiin tapahtumasta? Jos et, niin käy tsekkaamassa TÄÄLLÄ. Pääsimme siis tutustumaan superihaniin vanhoihin taloihin, mitkä oli todellakin rakkaudella remontoituja. Siellä oli tämä supersöpö kohde, missä kaikki oli kohdillaan ja talo oli tehty mahdollisimman suurella pieteetillä.Tervetuloa siis tähän taloon.
Todellisia perinneremontoijia on harvassa, sillä vaikka joku kertoisiki olevansa talonsa entisöijä, perinnerakentaja tai -remotoija, niin kohteissa on aina asioita, missä on oikaistu enemmän tai vähemmän. Varsinkin pattereissa tai sähkökalusteissa näkee usein, että on menty siitä mistä aita on matalin. Tässä kohteessa näkyi vain täydellisiä valintoja ja epäkohtia olisi saanut todella etsiä. Valurautapatterit tuovat tilaan aivan ihanaa henkeä, ihan samalla tavoin, kuin vaikka vanhat tulisijat.
Kaiken muun lisäksi talossa oli täydelliset Pihlgren&Ritolan paperitapetit, sekä kauniit puiset listat, mitkä oli teetetty vanhan mallin mukaan. Lisäksi talossa oli kerrassaan upea ja hätkähdyttävän laaja valikoima kyseisen suomalaisen paperitapetin valmistajan valikoimaa. Kuvassa yksi vahva vaihtoehto meidän eteisen tapetiksi, Pihlgren & Ritolan hyasintti, ylemmästä kuvasta löytyy saman valmistajan lukko, molempia malleja löytyy useassa eri sävyssä.Hirren reikään oli pesiytynyt kaksi koristelintua. Kaiken muun lisäksi perheessä oli sama sohva ja jopa samat sohvatyynyt kuin meillä, joten ei ihme, että ihastelin kotia muutenkin, minulla oli selvästi samoja mieltymyksiä talon emännän kanssa talon sisustuksen suhteen. Taisi olla yhdessä esille jätetyssä hirsiseinässäkin lähestulkoon sama "savusaunan" sävy. 


Talon emäntä oli kivasti koonnut esille talon remontoinnissa käytettyjä materiaaleja. Täydellistä entisöijän tai perinnerankentajan valikoimaa.


Viimeistään esillä oleva vehnäjauholiisterin keitto-ohje kirkasti tämän perheen entisöijän leiman. Pahoittelen, että en saanut teille parempia yleiskuvia, koti vilisi ihmisiä, muttta toivottavasti pidät näistä pienistä yksityiskohdista.


Perheeltä oli remontoidessa jäänyt yli muutama vanha valurautainen patteri ja tämä ihanuus lähti meidän matkaamme. Muille valurautapatterihaaveilijoille vinkiksi : nämä painaa kuin synti tai jopa hieman enemmän.  Tänään on tarkoitus katsella värikarttoja sillä silmällä, ja valita sopiva sävy Colorian Greenlineen, jotta voimme maalata patterin lastenhuoneeseen sopivaksi.  Jo nyt tämä patteri on suuri rakkauteni ja toivon todella, että putkimies saa sen liitettyä meille. Pitäkäähän tekin siellä peukut pystyssä tämän asian puolesta. 

Ihanaa syksyä,
Tiina