Kivat DIY-ideat leikkimökkiin!


Seinäjoen asuntomessualueella on lähialueiden Kotopirkkojen toteuttama DIY-ideoin sisustettu leikkimökki. Mökki löytyy puukerrostalon vieressä olevan leikkipuiston reunalta. Leikkimuffinsseja ja jäätelötötteröitä on tehty leikkimyytäväksi.


Nämä Magnumit kestää jopa hellettä. Ideatasku ja Tuulialla ovat ommelleet leikkiherkkuja. 


Suvikukkasia-blogissa on leivottu leikkipikkuleipiä leikkimökin hyllylle.


MarikaKK ja Rustiikkituvan Taina ovat olleet ihastuttavan persoonallisen leikkimökin takaseinän toteutuksen takana.


Ihania tekstejä, ohjeita ja hinnastoja!


Oman blogini haasteena oli toteuttaa hylly leikkimökin seinälle. Hylly toteutettiin viime elokuussa olleiden häidemme penkin lankusta. Häitä juhlittiin kotona, joten sinne oli varta vasten nikkaroitu penkkejä. Nyt penkki uusiokäytettiin leikkimökissä.


Lankku on sahattu puoliksi ja näin saatu reilu 10 cm leveät hyllyt. Hyllyihin on porattu reiät ja koko hylly on kasattu tukevalla juuttinarulla kasaan. Juuttinaruihin on päihin teipattu pakkausteipillä kovat päät, jotta naru ei rispaannu pujotusten aikana. Solmut on tehty helmien alle kahdessa kohdassa, eli hyllyjen alla olevien helmien alle stoppareiksi.


Puuhelmet ja niiden yhdistely luovasti tuo mukavaa tunnelmaa lastenhuoneeseen. Puuhylly on maalattu kerran kalkkimaalilla ja tämän jälkeen vahattu kerran kirkkaalla ja sen jälkeen vielä levitetty hyllyn reunoihin mustaa vahaa tehosteeksi.


Tässä leikkimökissä on kioskileikki meneillään ja tiskinä toimii vasemmassa reunassa näkyvä lava, mikä on naulattu jämälaudoilla umpinaiseksi ja sen jälkeen vielä maalattu. Tiskin väreinä toimii Uulan perinnevärikartasta poimitut sävyt: Kaura, Meri, Safiiri, Vadelma ja Savi. Sävyistä on Seinäjoen Värimiehillä katsottu sävyvastaavuudet ja näin ollen sävyt on saatu Colorian kalustemaaliin, millä on meidän perheen keittiön tuolit maalattu. Jämämaalit pääsivät käyttöön Saltunraitin Annan toimesta tässä leikkimökkiprojektissa.

Kaikkea en aio paljastaa teille tässä, joten käykäähän itse tutustumassa mökin ideoihin!


Vielä loppuun vähän vinkkiä, mihin sinun kannattaa suunnata Seinäjoen asuntomessukäynnin yhteydessä. Torikeskuksen yläkerrassa on pop up kauppa, missä Lumilapset myy laadukkaita aikuisten ja lasten vaatteita ja Virpi Mäkinen ihania taulujaan. Olimme juuri siskoni kanssa asuntomessukierroksella ja hän ihastui Virpin taiteeseen aivan täysin. Taiteesta lisää toisella kerralla, ja kurkatkaa netin syövereistä lisää, jos kiinnostus heräsi.Olimme SObloggaajien kanssa vierailemassa Seinäjoen keskustan pop up -kaupassa, mutta myös asuntomessualueella on Lumilasten tuotteita myynnissä Shop in Shopissa!

Siirryn nyt muokkaamaan varsinaisen asuntomessujen "herkkukohteen" kuvia, siinä on rossipohja ja savilaastia seinissä. Joko tiedät mistä puhun?

Terkuin,
Tiina


P.S. Siskonpaneelisoppaa-blogi löytyy myös Facebookista, käyhän tykkäilemässä TÄÄLLÄ, mikäli pidät sisällöstä.