Rintamamiestalo oli lähtökohtana asuntomessukodin suunnittelussa.
Tänään esittelemässäni asuntomessukohteessa DIY- ideat ovat takuuvarmoja ihastelun aiheita! Kookkaat kattovalaisimet on toteutettu tässä kohteessa normaalikokoisista suodatinpusseista ja seinällä oleva teos on tehty isommista suodatinpusseista.
Nyt puhutaan asuntomessujen kohteesta numero 16, eli Talo Nuukasta, mikä ilahduttaa vanhoista taloista ja terveistä rakenteista, sekä niiden toteuttamisesta kiinnostuneita. Hometalojen ja allergioiden aikana tämän talon ratkaisut ovat todellakin tervetulleita. Tämä oli minulle henkilökohtaisesti kaikkein antoisin kohde monessakin mielessä. Lisäksi suureksi yllätykseksi myös sisareni ja hänen perheensä ihastui kohteeseen. Olin mieltänyt kohteen vain talohörhöjen kohteeksi, mutta talon pelkistetty harmoninen sisustus ihastuttaa todistetusti myös muita.Tapettia kodissa on hyvin vähän, mutta ne vähät on valittu takuuvarmasti Pihlgren&Ritolan mallistosta. Paperitapetti ovat jälleen varma ja ekologinen valinta. Iso osa pintamateriaaleista on joko savilaastia tai vaakaan lyötyä lautaa. Lauta ei suinkaan ole odotusten mukaisesti sileäksi höylättyä puutavaraa, vaan on hienosahattua ponttilautaa ja sitä saa esimerkiksi Starkin kautta. Hyvin samantyylinen vaakaan lyöty lautaseinähän löytyy jokaisen rintamamiestalon rakenteesta tapettikerrosten ja jälkikäteen lyötyjen levyjen alta. Ei ehkä noin kauniina, sillä sitä pintaa ei ole ollut koskaan tarkoitus jättää näkyviin, mutta monessa kodissa lautapinta on otettu esiin ja loihdittu maalilla puhtaan valkoiseksi.


Pojan huoneesta löytyy puolapuiden yläpuolelta hieno piilopaikka, jossa jokainen pieni poika varmasti mielellään leikkisi. Kohteessa on mielenkiintoista myös listojen puuttuminen. Työ on tehty kerralla riittävän siististi, eikä listoilla ole tarvinnut korjailla jälkiä. Listattomuus myös pelkistää tilaa ja korostaa ajatusta nuukuudesta. Kohteen maalit on Colorian tuotteita ja tähänkin on valittu Colorian Greenline maalattuihin sisäpintoihin. Greenline on muoviton ja taatusti ekologinen. Samalla maalilla olen käsitelllyt oman kodin kaikki uudet paneelipinnat.Kannattaa kiinnittää huomiota myös seiniä peittävään savilaastiin. Materiaali on oikeasti ikivanha, mutta se on jäänyt melkein kokonaan pois käytöstä ennen toista maailmansotaa. Savilaastilla voi peittää huokoisia materiaaleja ja se on hyvin hengittävä ja ekologinen vaihtoehto. Laastin luoma pinta on tällä hetkellä hyvin trendikäs ja toivottavasti ihmiset löytäisivät sen omaan sisustukseensa. Savilaasti tekee huokolevystä kovapintaisen ja se luo näin mahdollisuuksia käyttää enemmänkin hyväksi todettua huokolevyä sisäseinien materiaalina. Lisäksi tällä voi myös tasoittaa turvallisella ja perinteisellä tavalla hirsiseiniä heti, kun tämä nykyinen tapa ottaa hirsiseiniä rakenteista esille menee ohitse.
Nuuka pohjautuu GreenBuildin Kombi 144- malliston taloon, josta muokattiin perheiden toiveiden mukainen koti. Jätin vielä kertomatta rossipohjasta ja monesta muusta kivasta Talo Nuukan jutusta, joten menehän itse tutkimaan lisää! Talo Nuukaa voi seurata myös facebookissa.

Mikäli pidät blogini sisällöstä, niin muista käydä tykkäämässä blogistani myös Facebookissa TÄÄLLÄ!