Sohvatuolin maalausta chalk paint -maaleilla.


Kiinnostuin chalk paint -maaleihin tutustumisen yhteydessä myös kankaiden maalaamisesta. Kiinnostava aihe, joten tähän aiheeseen oli tutustuttava. Muutoin ehjä, mutta kankailtaan jo paikoin pinttyneen lian peitossa oleva sohvatuoli sai siis vielä tämän kokeilun myötä jatkoajan kodissamme.Kankaan pinta kannattaa ensin kostuttaa ja vasta sitten maalata, jotta kangas ei imisi itseensä, niin paksua kerrosta maalia. Kostuttamisen voi tehdä suihkepullolla tai vaikka telalla, niin kuin minä tein tässä tapauksessa.Olin valinnut maalin värin olevan tummuudeltaan suurin piirtein saman, kuin alkuperäisenkin sävyn maalaamisen helpottamiseksi. Tässä kuvassa on maalattuna vasta toinen käsinoja. Maalina on Jeanne d'Arc Living Vintage paint ja sävynä soft linen, 700 ml maalipurkissa. Maaleja voit hankkia esimerkiksi Pinea Sisustuksen nettikaupasta TÄÄLTÄ. 


Ensimmäinen maalikerros ei peittänyt täydellisesti ja maalin kuivuttua tuli näkyviin paljon kohtia, missä maali ei ollut peittänyt sohvaa riittävän hyvin, sillä maalari oli ollut turhan hätäinen ja reipasotteinen pensselinsä kanssa. Ensimmäinen kerros maalia oli laimennettu vedellä suhteessa 50% maalia ja 50% vettä ja lopputuloksena oli hyvin löysä maali, mikä oli erinomainen tähän tarkoitukseen. Tarvittaessa suosittelen tekemään toisen maalauskerroksen samassa suhteessa laimennetulla maalilla ja maalaamaan toisen maalauskerran myös kokonaan yli. Tein oman paikkamaalauksen vain vähän ohennetulla maalilla ja maalasin vain heikot kohdat, jolloin tuolin pintaan jäi hieman näkyviin nuo "paikkauskohdat". Lievä laikullisuus ei minua haitannut, sillä se antaa vain lisää vintage-henkeä, mutta mikäli tavoittelet tasaista maalipintaa, niin kannattaa maalata joka maalauskerralla koko maalipinta mahdollisimman tasaisesti yli. Maalaukseen voi käyttää pensseliä tai esimerkiksi telaa.


Jeanne d'Arc Living Vintage -maalit ovat erittäin riittoisia maaleja, mutta kun kyseessä on kangas, niin pinta imee maalia itseensä huomattavasti reilummin, kuin esimerkiksi seinäpinta. Iso 700 ml maalipurkki riitti maalaamaan ison sohvatuolin (korkeus 90cm, syvyys 80cm ja leveys 80cm) kerran kokonaan yli, tuolin taustaa lukuun ottamatta ja toisen kerran maalasin vain paikkamaalaamalla kohtia mihin maali ei ollut tarttunut riittävästi ensimmäisellä kierroksella. Tuolin tausta jäi siis kokonaan maalaamatta, mutta en tehnyt asiasta ongelmaa itselleni.


Kankaan pinta muuttuu aiempaa kovemmaksi maalin vaikutuksesta. Tätä ilmiötä voi helpottaa hiomalla kankaan pinnan kevyesti hiekkapaperilla. Valitsin tähän käyttöön hiekkapaperin karkeudella 100, joten hiominen oli nopeasti tehty näinkin karkealla pinnalla.  Lopuksi tuolin voi vielä vahata kirkkaalla vahalla.


Halusin tuoliin vielä kuvion, mistä olisi helppo seurata miten paljon maali oikeasti kuluu kevyessä käytössä. Sabluunoiden puuttuessa tyydyin yksinkertaiseen ja helppoon ratkaisuun tuolin yli kulkevasta valkoisesta raidasta. Tässäkin sain käyttää ristilaserta, mistä on viime aikoina ollut iloa monessa tilanteessa. Maalausjuttuja siis seuraa tämänkin jälkeen ;-).


Siskonpaneelisopan facebook-sivulla seuraat helpoiten blogin tapahtumia. Tervetuloa seuraamaan! 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Pinea Sisustuksen Minnan kanssa. Minna korjaa, kierrättää ja sisustaa ja hänen töitään näet TÄÄLLÄ. Lisäksi omat maalisi voit ostaa verkkokaupan sivulta TÄÄLLÄ. Lämmöllä suosittelen ostamaan juurikin Pinea Sisustuksen verkkokaupasta, sillä hinnat ovat kohtuulliset ja Minna vastailee nopeasti kaikkiin maalausteknisiin kysymyksiisi. Nyt se on valmis! Sohvatuolimme on saanut jatkoajan ja voimme siirtää uusien huonekalujen hankkimista taas eteenpäin. Jätimme hieman pienemmän hiilijalanjäljen, kun annoimme tuolille lisäaikaa maalaamalla tuolin uudelleen. Tulen raportoimaan myöhemmin maalien kestävyydestä kevyessä käytössä olevassa sohvatuolissa.

Mukavia maalaushetkiä ja toivottavasti tästä postauksesta oli apua.

Hyvin syksyisin terveisin,