Itse tehty mineraalimeikkipuuteri hitti vai huti?


Tee Se Itse -kokeilut jatkuvat pesuaineista meikkeihin. Näin montaa ainesta piti sekoitella oikeassa suhteessa toisiinsa. Tämä postaus kertoo siitä, että voiko itse tehty mineraalimeikkipuuteri olla hitti vai huti. 
Niin kuin lukijani jo tietävät niin homeelle altistumisen myötä sitä kiinnostuu yhtäkkiä mitä ihmeellisimmistä asioista. Kemikaalien välttelyä osaa yhtäkkiä arvostaa ja muutaman ystävän sairastumisen myötä ymmärtää, että kemikaalien käyttö voi yhtäkkiä olla mahdotonta. Iho nielaisee yli 50% siitä mitä sille levitetään , joten hyvä tiedostaa mitä iholleen laittaa. No minäpä lähdin tekemään luonnonkosmetiikkaa itse kunnon DIY-blogin tavoin. Lopputuloksen näet kuvasta, toinen puoli kasvoista on kerrostettu reilusti itse tehdyllä mineraalimeikillä ja toinen puoli on melkein luonnontilassa, ellei lasketa vanhoja meikinjäämiä. Ainesopussi- ja purkkiläjästä aloimme Miian kanssa sekoittelemaan ensin valkoista meikkipohjaa ja siihen lisäsimme minilusikalla sopivasti väriosia, jotta saisimme sopivan säyistä mineraalimeikkipuuteria vaalealle iholle.  Kaikki tässä käyttämäni tuotteet ja ohje on Limepopin verkkosivuilta. Lainailen sieltä olennaisia kohtia, mutta jos kiinnostuit aiheesta, niin kurkkaa Limepopin verkkokaupan sivuille.  Aineiden määrää ei kannata säikähtää, sillä jokainen ainesosa maksaa todella vähän.

Valkoinen meikkipohja

OTA 3 TEELUSIKALLISTA MEIKKIPOHJAA JA SEKOITA SIIHEN VÄRIOSAT IHON SÄVYSI MUKAAN

Vaalean ihon väriosatMineraalimeikkipuuterin sekoitukseen olisi ollut leikkaava kahvimylly paras työkalu ja sillä lämpimästi suosittelen meikin sekoittamaan. Asiaa tutkittuani se maksaa itsensä nopeasti takaisin, sillä laitteen voi hankkia jopa hieman alle 20 euron. No mitäpä tekee naiset jotka ovat kovasti innostuneet asiasta ja tekemisen hetkellä huomaavat jotain olennaista, eli sen leikkaavan kahvimyllyn puuttuvan? Kyllä vain, ottavat teelusikat työvälineikseen. Tosin pitkällinenkään sekoittelu ei tehnyt meikistä ihan täydellistä, vaan osa hienojakoisesta jauheesta jää helposti osittain täysin sekoittumatta. Olen tykännyt silti meikistä, ihan lusikalla sekoiteltunakin versiona. Tämä mineraalipuuteri on ollut nyt viikon verran jokapäiväisessä käytössä ja olen tykännyt. Kevyt, toimiva ja nopea meikki. Leikkaava kahvimylly menee kuitenkin joululahjatoiveisiin!
Meikin levitykseen tarvitaan vielä hyvälaatuinen kabuki. 
Miian kirjoitus aiheesta löytyy TÄÄLTÄ. Miian kodissa on aivan ihania yksityiskohtia, mutta paljastelen niitä vähän myöhemmin sopivassa kohdassa.

Lauantaiterveisin,
Tiina

Postaus on tehty yhteistyössä Limepop-verkkokaupan kanssa.