Tee itse pyykinpesujauheesi!


Tiesitkö, että pyykinpesujauhetta voi tehdä myös itse? Itse tehty pesuaine ei kerrytä koneeseen pyykinpesuainejämiä ja on lisäksi erittäin ihmisystävällinen tuote. Tämä vaatii vain neljän aineen sekoittamisen keskenään. Ehdottomasti testaamisen arvoista!
Suurin syy minulle käyttää tuoksuttomia ja mahdollisimman hellävaraisia pyykinpesuaineita on vähentää perheeni kemikaalikuormaa. Pyykinpesussa pienillä valinnoilla on suuri vaikutus. Tähän asti meillä on käytetty melkein kokonaan vain tuoksuttomia ja hellävaraisia pesuaineita, mutta nyt lähdin kokeilemaan pyykinpesujauheen tekoa itse. Testaus kannatti sillä tämä itse tehty pesuaine toimi yhden koneellisen testierässä ihan yhtä loistavasti kuin kaupasta ostettukin.

Juuri tätä postausta suunnitellessani Sairaan kauniin kodin -kirjoittaja ja ystäväni kertoi minulle kemikaaliyliherkkyydestään ja miten muun muassa pesuaineen vaihto tuoksuttomaan auttoi asiaan. Onneksi perhe oli osannut yhdistellä asioita ja pesuaineen vaihto tuoksuttomaan auttoi heti tilanteeseen. Tosin Anna saa edelleen oireita vaikkapa kaupassa, jos kassajonoon sattuu lähelle joku jonka vaatteet "tuoksuu" voimakkaasti hajustetulle pyykinpesuaineelle. Kannattaa siis todella miettiä onko välttämätöntä altistaa itsensä ja siinä sivussa muun perheen moiselle kemikaalimyrskylle, vaikka niille ei itse selkeästi reagoisikaan.
Tällä ohjeella teet oman pesuaineesi:
350ml pesusoodaa
2rkl suolaa
tuoksua voi lisätä omien mieltymysten mukaan

Kokeilu tulee maksamaan ilman tuoksua maltilliset 7, 15 e + postikulut ja tuolla saa jo melkoisen määrän pesujauhetta. Kuluthan suhteessa pienenee, kun toteaa tuotteen hyväksi ja rohkaistuu tilaamaan isompia määriä kerralla. Itse laitoin testimielessä sitruunan tuoksuista eteeristä öljyä maltillisesti joukkoon, mutta en kyllä haistanut mitään tuoksua puhtaista pyykeistä. Niille, joille se pyykinpesuaineille ominainen voimakas tuoksu on tärkeää, niin Limepop -verkkokaupassa on myynnissä myös puhdas pyykki - tuoksuöljy, jota voi lisätä itse tehdyn pyykinpesujauheen sekaan.

Ohje on napattu Limepop-verkkokaupan sivuilta TÄÄLTÄ.
Ohjeen englanninkielisille alkulähteille pääset, kun hyppäät TÄNNE.


1-2 rkl riittää yhteen koneelliseen pyykkiä. Tulen täydentämään tänne omia kokemuksiani itse tehdyn pyykinpesujauheen käytöstä, kun koe-erä on käytetty loppuun.

Tein aiheesta pienimuotoista kyselyä tuttavieni keskuudessa  ja karkeasti voisi yleistää, että suuri osa ihmisistä nauttii siitä kemikaalipilvestä, mikä pölähtää tuoksuineen pesukoneesta vaatteiden tullessa koneesta ja siitä on valitettavasti muodostunut vahva mielleyhtymä puhtaaseen pyykkiin. Usein vasta, kun perheessä on vaikkapa atooppisia, herkkäihoisia, kestovaippapyykkiä tai jopa kemikaaliyliherkkyyttä, niin havahdutaan asiaan ja muodostuu tarve käyttää hellävaraisempia pyykinpesuaineita.


Täällä näytti tältä, kun aloin kuvaamaan pesuainekuvia, mutta ei hätää järjestelmäkameran uusi valovoimaputki on valmiina pimeisiin iltoihin ;-). Tervetuloa syksy!

Mikäli tästä postauksesta oli iloa sinulle, niin mukavaa jos jätät kommenttisi.

Mukavaa sunnuntaita,
Tiina