Ideoita helppoihin jäädytystöihin.

Kuva lainattu: Huiskula.fi


Jäätaide on kivaa, sillä näillä pakkasilla sitä syntyy nopeasti ja hyvin pienillä kuluilla. Lisäplussaa tuo se, että taideteokset häviävät itsekseen kevään tullen. Betonitöihin hurahtanut tietää, että taideteosten sijoittamisessa voi tulla ongelmia, joten näitä voi luoda rauhassa jos vain on pihaa, missä nämä saavat rauhassa sulaa kevätauringon lämmössä.


Ylimmässä kuvassa tulppaanilyhty on jäädytetty ämpärin pohjalle. Jäädyttäessä sinun pitää huomioida se, että kukat kelluvat, joten ne vaativat jotain painoa päälleen, jotta kukat jäätyvät haluttuun kohtaan. Kukkien lisäksi voit toki jäädyttää jään sisään koristeeksi melkein mitä tahansa, kumiankoista männynkäpyihin. Kannattaa muistaa myös servettitekniikka, missä jäälyhty koristellaan serveteillä, vasta työn jäädyttyä. 

Toisen kuvan jäätöitä voi jäädyttää vaikka syviin lautasiin ja kaunis kuvio jääkoristeeseen syntyy esimerkiksi silkkipaperista leikatusta tähdestä tai sitten kakkupaperista. Ripustusnaru kannattaa jäädyttää työhön kiinni, sillä reiän teko valmiiseen jäähän on huomattavasti haastavampaa kuin ripustusnarun asettelu veden joukkoon.

Kuva lainattu: 
https://queenvanna.wordpress.com/2012/02/01/ice-ballons/


Ideoissa vain mieleikuvitus on rajana. Jääkoristeita voi tehdä täyttämällä ja jäädyttämällä ilmapalloja. Värillisiä palloja syntyy, kun värjäät veden vaikka vesiväreillä.

Kuva lainattu: Meillakotona.fi
 Erityisen helposti koristeellisia koristeita saat kun jäädytät vettä kakkuvuokiin. Samalla keskellä jää sopivan kokoinen paikka tunnelmalliselle kynttilälle.


Kuva lainattu: Suomela.fi

 Mukavia askarteluhetkiä jäätaiteen parissa ja rentouttavaa talvilomaa kaikille, joilla sellainen on nyt alkamassa tai päättymässä.

Tiina