Fimotonttujen ohje!


Fimotontut olkaapa hyvät! Minulla oli aluksi vain ajatus siitä miltä lopputulos näyttäisi. En ollut ennen testannut kyseistä massaa, joten hämmästys oli melkoinen, miten addiktoivaa kyseisen aineen muovailu olikaan. Minulla vierähti huomaamatta pikkutunneille näiden kanssa. Tässä vähän vinkkejä ensikertalaisille. Massa oli melkoisen riittoisaa ja tonttuihin käytin kolmea eri väristä massaa. Punainen meni kokonaan kahdeksaan tonttuun ja valkoista sekä ihonväriä jäi reilusti yli. Fimo Professional oli aika jäykkää massaa aluksi ja paksu lasi oli hyvä työkalu massan pehmittämiseen, viinipullo olisi ollut vielä parempi, mutta sitä ei ollut käsillä. 

Tein ensin jalat ja jaloille alustan, sekä nenän osalle tontuista. Lakin muotoilin tekemästäni massalevystä ja lakin reuna on pyöriteltyä valkoista "pötköä". Osalla tontuista on  lakin tupsun takana, jolloin tontusta saa helposti kuusenkoristeen. Fimot viihtyvät uunissa 110 asteessa 35 minuuttia.


Jalat olivat näissä se haasteellisin osuus, joten tässä vaihekuvia jalkojen muokkauksesta. Tärkeimmät vinkit: Älä yritä tehdä tontulle viittä varvasta, neljä riittää hyvin. Tarvitset pyöreäpäisen työkalun jalan sisäsivujen muotoiluun, pienipäisen "siloittelutyökalun" varpaiden viimeistelyyn, sekä työkalun millä voi tehdä sopivan uran varpaiden alle sekä veitsen varpaiden erotteluun. Kuvissa on näkyvissä työkalut, mitkä itse katsoin parhaiksi.


Helpoiten seuraat blogini tapahtumia Siskonpaneelisoppaa- blogin facebook- sivun kautta TÄÄLLÄ!


Helpoiten voit seurata Siskonpaneelisopan jouluvalmisteluja Facebookissa tykkäämällä sivusta.