Paverpol blogien askarteluillassa.Siskonpaneelisoppaa-blogin pohjalaistalon katon alla päästettiin luovuus valloilleen! Neljä DIY-bloggaajaa saapui kutsuttuna paikalle blogini isännöimään askarteluiltaan, mikä toteutettiin yhteistyössä Sinellin kanssa. Ihanaa naisenergiaa ja paikalla oli toinen toistaan luovempia blogeja: Kotohippusia, Saltunraitti, Ideatasku ja Kanivinossa.
Lopputuloksena tämä Kotohippusia -blogin Miian pitsikori oli näistä valmiista töistä ehdoton suosikkini. Tämä on tehty samalla tekniikalla, kuin pitsiset betonityöt: pitsi on uitettu massassa ja nostettu kuivumaan korkean astian päälle. Tästä tuli vain paljon monikäyttöisempi ja siistempi, kuin betonisesta versiosta.Lasi kuohuvaa tekee arjestakin juhlaa ja kun siihen yhdistää vielä Valkoisen Puun suklaakakkua, niin illasta ei voi tulla muuta, kuin täydellinen. Nauru ja iloinen puheensorina täytti kotimme.


Sinellin Paverpoliin sekoitettiin tällä kertaa joukkoon Paverplastia, jotta saataisiin säänkestäviä puutarhaan sopivia tuotteita. Paverpolia voi käyttää myös sellaisenaan, mutta näin ollen tuotteista tulee kivikovia, mutta ei säänkestäviä. Paverplastia lisätään 200g /litraan Paverpolia, Sinellin sivuille on eksynyt painovirhepaholainen ja annostelun kerrotaan virheellisesti olevan 100g /litraan Paverpolia.


Lyijynharmaa ja pronssi Paverpol olivat meillä värivaihtoehtoina ja molemmat sävyt miellyttivät silmää myös valmiina töinä. Muottien päällä kovettuvat työt kannattaa irrottaa varovasti jo seuraavana päivänä muoteista, sillä esimerkiksi ison jogurttiämpärin päällä kovettumassa ollut lapsen hellehattu oli todella haastava irroitettava neljän vuorokauden jälkeen.


Kukaan meistä ei ollut kokeillut tätä tuotetta ennen, joten luovuus päästettiin valloilleen ja testasimme hyvinkin erilaisia juttuja. Paverpol nimittäin soveltuu kaikenlaisten materiaalien kovettamiseen kivikovaksi.

Housut on ensin uitettu Paverpol-seoksessa ja sen jälkeen vedelty käsien välissä housuista ylimääräiset nesteet pois. Teimme lahkeiden sisälle sanomalehtijalat, mitkä päällystimme muovikelmulla ja nämä rullat ujutettii lahkeiden sisään, kun housut oli ensin uitettu kauttaaltaan nesteessä. Lopuksi istutimme housut muovilla päällystetyn laatikon päälle kuivumaan ja upotimme kelmulla päällystetyn ruukun housujen vyötärön sisään. Itse yritin ensin käsitellä housujen nurjan puolen ja sitten kääntää housut, mutta se oli virhe, sillä Paverpol alkaa kuivua melko nopeasti ja housujen kääntäminen oli hankalaa jo todella työlästä ja vaati housujen repimistä ja pinnasta ei tullut näin niin nättiä. Kannattaa siis pitää housut koko ajan oikein päin.


Liitän tähän vierailevien blogien Paverpol-postauksien linkkejä sitä mukaa, kun niitä valmístuu! Pääsen luovuttamaan kovettuneita töitä oikeille omistajilleen tänään, kun uudet SObloggaajat toivotetaan tervetulleeksi mukaan eteläpohjalaisten blogien toimintaan.
Kiitos DIY-blogeille laatuseurasta ja Sinellille yhteistyöstä.

Siskonpaneelisoppaa-blogin tapahtumia seuraat helpoiten Facebookissa tykkäämällä sivusta. Sivulle pääset TÄSTÄ linkistä.