Asuntomessuilla on mahdollisuus tutustua myös perinnerakentamiseen!


 Esittelyssä tänään asuntomessujen upea oheiskohde. Widgrenin talo on siirretty Kitinojan perinnekylään ja on nyt mukana asuntomessujen oheiskohteena. Talolle löytää parhaiten, kun lähtee Seinäjoelta suunnistamaan kohti Vaasaa ja seuraa opasteita tai laittaa navigaattoriin Hirvilammintie. Talolla on samat aukioloajat, kuin varsinaisella asuntomessualueella ja läheisyydestä löytyy myös kahvio.
 Widgrenin talon keittiö on minun mielestäni koko kodin onnistuneimpia kokonaisuuksia. On aina haaste yhdistää nykypäivän keittiön odotukset ja perinnerakentaminen toisiinsa. Tässä yhdistely on tehty kauniisti ja mikä hienointa, niin perheen isä on toteuttanut keittiön kokonaan itse. Mikäli meillä olisi ollut enemmän aikaa keittiön kanssa, niin tämä olisi ollut meidän unelmakeittiöni. Esitin jo ajatuksen, että tässä olisi meidän tuleva keittiö, mutta aihe ei vielä ottanut tuulta siipiensä alle. Sitkeydellä tämäkin unelma on joku päivä vielä totta ;-).


 Kodin alakerrasta löytyy keittiön lisäksi pesu- ja kodinhoitilat, makuuhuone, sekä olohuone, minkä seinistä löytyi lumppupaperi aikakauden mukaisena roiskemaalauksineen. Olohuoneessa oli melkein, kuin aika olisi pysähtynyt. Pattereita, sähkökalusteita ja muhkeita sohvatuoleja lukuun ottamatta olohuoneessa saattoi tuntea olevansa hetken aikaa ihan toisessa ajassa.


Talon massiivipuiset kalusteet olivat todella ilo silmälle.


 Perinnerakentamisessa kaikki lvi-kalusteet, sähkökalusteet, valaisimet ja lattialaatat on kaikki kompromisseja. Sillä mitään noista edellä mainituista ei ole ollut tässä talossa alunperin. Siksipä juuri nämä valinnat kiinnostavat minua ehdottomasti eniten. Perinnerakentaminenhan on usein myös pieniä kompromisseja, ellei halua taantua sataa vuotta taaksepäin myös ruuanlaittotapojen, sähkönkäytön, pyykkihuollon, peseytymisen ja vessakäyntien suhteen.


Massiivinen tulisija kuuluu osaksi perinteistä pohjalaistaloa.Seinäjoella on tosiaan tarjota perinnerakentamisesta kiinnostuneille ihan oma asuinalueensa: Kitinojan perinnekylä. Näin saman henkiset ihmiset pääsevät toteuttamaan omaa unelmaansa samaan paikkaan, samalle asuinalueelle. Seinäjoen alueella on nyt myös mahdollista siirtää pohjalaistalo säilyttäen painovoimainen ilmanvaihto, eikä siirrettyä pohjalaistaloa kohdella näin ollen, niin puhtaasti uudiskohteena.


Ihanan raikasta ja ajatonta tunnelmaa makuuhuoneessa. Kuvassa olevia tohveleita olen bongannut myös Vaasan Taito Shop Loftetissa. Makuuhuoneen tapetti on kiintoisaa, harmi etten huomannut kysäistä vierailuni aikana sen alkuperää. Tunnistatko sinä tuon tapetin?

Iso kiitos perheelle, joka on antanut pohjalaistalonsa asuntomessujen oheiskohteeksi.

Viimeiseksi vielä ihana ilouutinen! Ystäväni Anna on perustanut kaverinsa kanssa uuden hienon yrityksen, missä valmistetaan koruja asiakkaan lapsen piirustuksesta tai jalanjäljestä tai muusta vastaavasta kuviosta, mikä halutaan ikuistaa koruksi tai avaimenperäksi. Kurkista siis: Huttaroo.