Etelä-Pohjanmaan halvin keittiö!Tiesitkö, että keittiöissä on suuria hintaeroja? Kilpailutin Etelä-Pohjanmaalla kaksi vuotta sitten suuren määrän keittiömyymälöitä ja julkistan nyt lopputulokset. Kallein saamamme keittiötarjous oli yli 15 000 e ja halvin hieman alle 4 000 e. Pyysimme yhdeksältä yritykseltä keittiötarjouksen mahdollisimman samanlaisesta keittiöstä. Kaikki kilpailuttamamme yritykset ovat edelleenkin toiminnassa. Olitko tietoinen, että keittiöiden hinnoissa voi olla näin paljon ilmaa?


Päätin tässä postauksessani olla mainitsematta muita, kuin ne edullisimmat vaihtoehdot. Yhteensä pyysin tarjouksen yhdeksältä keittiömyyjältä Seinäjoen ja Jalasjärven alueelta, lisäksi otin keittiötarjouksen myös IKEA:lta  ja kaikilta suurinpiirtein samoilla yksityiskohdilla:
-4cm paksuisella puutasolla, mikäli niin paksua puutasoa oli tarjolla, muutoin 3 cm riitti
-valkoisella sileällä tai paneelijäljitellyllä mdf-ovella
-ilman jääkaappia, pakastinta, mikroa, uunia, liesitasoa, hellaa, mikroa, allasta tai hanaa
-sisältäen erikoismitoitettuja kaappeja, sillä keittiön ikkunoiden kohdalle tulevat syvennykset aiheuttivat tarpeen erikoismitoitetuille kaapeille.Karkeasti yleistäen mitä hienompi näyttelytila ja mitä enemmän neliväripainettuja paksuja mallilehtiä, niin sitä kalliimpi keittiö. Halvimpiin keittiöihin ei läheskään aina kuulu suunnittelupalvelua tai muuta palvelua keittiön hankinnan yhteyteen. Tässä tapauksessa halvimpaan keittiöön ei myöskään kuulunut suunnitteluohjelmalla tehtyjä 3D-mallikuvia, mutta jos haluat halvan keittiön, niin pitää tyytyä itse mittailemaan ja olemaan aktiivinen.Tässä kilpailutuksen tulokset, kun kriteerinä oli keittiön loppusumma:
Kolmannen sijan sai Seinäjoen Runkovarasto. Kaapistot sai myös koottuna kohtuulliseen lisähintaan. Laadukasta peruskalustetta. He myös piirsivät keittiön koneella ja antoivat vinkkiä suunnitteluun.

Toiselle sijalle jäi IKEA, mikä toimivan konseptinsa kanssa pääsee todella alas hintojensa kanssa. Oman aiemman kokemuksen perusteella halvimmat kaapinovet kesii astianpesukoneen tai uunin läheisyydessä. Ei siis kannata valita aivan niitä halvimpia, eikä toiseksi halvimpiakaan ovia.

Ykkössijan sai Mustalammin puutyö, missä myydään laadukasta tavaraa vaatimattomassa ympäristössä. Pieni yritys pääsee uskomattoman alas hintojensa kanssa, kun se ei maksa kalliista suunnitteluohjelmista tai neliväriesitteistä tai mistään muustakaan turhasta. Tämä oli halvempi kuin IKEA ja keittiömme otettiin täältä. Keittiö tuotiin kotiin valmiiksi kasattuna ja erikoismitoitukset eivät juuri lisänneet kokonaissummaa. Yritys pystyi tekemään myös vitriinikaapin käyttäen ovena itse heille viemääni vanhaa ikkunanpokaa. Olemme olleet todella tyytyväisiä keittiön laatuun.
Perustietona kerrottakoon, että keittiökaappiseinää meillä on melkein 9m, mikä sisältää neljää erikorkuista kaappia ja osassa on yläkaappia päällä ja osassa ei. Osa keittiöstä on myös tuplaleveällä tasolla. Keittiön hinta jäi hieman alle 4 000 ja hintaan vaikutti nostavasti erityisesti erikoispaksun puutason suuri määrä.


Myönnän lopuksi, että en ole kilpailuttanut ihan joka ainoaa keittiömyyjää Etelä-Pohjanmaalla, mutta uskon yhdeksän keittiötarjouksen otannan olevan kuitenkin riittävän laaja paljastamaan suuret hintaerot.

Mukavaa kesää ja keittiösuunnitelmia, mikäli ne ovat teidän perheessä juuri nyt ajankohtaisia.

Mukavia kesäpäiviä sinulle,
Tiina