Esittelyssä ruokailuhuonetta ja tilan rakkain käsintehty koriste-esine.


Tervetuloa ruokailutilaamme! Mikäli katsot kuvaa oikein tarkasti, niin näet keskellä vanhaa pirttipöytää ison kirkkaan lasitölkin.

Kuvassa näkyy myös minulle kovin rakkaat eriparituolit, joiden maalaamista viidellä eri sävyllä puoli vuotta sitten en ole katunut hetkeäkään. Ne tuovat ihanaa huvikumpufiilistä muuten melko neutraalein sävyin värittyneeseen kotiimme. Ruokailutilan pöytä taas on isäni huutokauppalöytö ja pöytä tuli alkujaan meille hääjuhlan yhdeksi ruokapöydäksi. Ihastuin ja rakastuin vanhaan huonokuntoiseen pirttipöytään, mikä oli tarinan mukaan ollut kymmenlapsisen perheen ruokapöytä. Se sopi lisäksi ruokailutilaamme vanhaa pöytää paljon paremmin kapean ja pitkän muotonsa ansiosta ja oli selvästi tullut meille jäädäkseen.Minulle kovin rakas pieni esine on viettänyt pari viime vuotta pakasterasiassa istuen. Tämä oppilaan tekemä hauras ja kaunis esine on erityisen helposti rikkoutuvaa lajia ja vasta nyt keksin sille turvallisen paikan olla esillä.


Otin isoimman Riihimäen lasitölkin ja kippasin valkoista hienoa hiekkaa sekä valkoisia kiviä tölkin pohjalle. Pieni naishahmo sai omanlaisensa askeettisen minimaailman ympärilleen.Noin kymmenen vuotta sitten Loimaalla Niinijoen koululla ollessani 3.-4.-luokan opettajana ihastelin erään kuudesluokkalaisen tytön taidokasta muovailutyötä, mikä esitti alastonta naishahmoa siivet selässään. Ihastelin taidokasta työtä ja kerroin heti, että ostaisin mielelläni itsellenikin samanlaisen kauniin valkoisen hahmon, mikäli hän haluaisi tehdä näitä lisää. Viikon päästä oli opettajan pöydälleni ilmestynyt kauniisti ja huolellisesti itsekovettuvasta massasta muotoiltu naishahmo. En tiedä onko hahmo alun perin ajateltu keijuksi vai enkeliksi, mutta itse ajattelen tämän aina enkeliksi, vaikka enkelit harvemmin ovat kuvattuina alastomina naishahmoina.

Siitä asti on hauras massaenkeli tehnyt kaikki seitsemän muuttoansa pakasterasiaan huolellisesti pakattuna ja erityisen vaalittuna.

Paksusta lasista tehdyn ison ja painavan Riihimäen lasitölkin suojissa on enkelihahmon turvallista olla.

Huomenna on erityisen hienoa päivä, tapaamme uudet SObloggaajat Seinäjoen aivan upeassa uudehkossa juhlapaikassa ja Komiat Hetket Vesa on huolehtimassa meidän ruokailusta. Illasta tulee varmasti hieno!

Nähdään ensi viikolla makuuhuoneremontin, Sinellin Paverpol- testauksen ja Joupin Vanhan Tuvan esittelyn merkeissä!

Iloisin kesäterveisin,
Tiina