Meidän keittiöön tuli ripaus retroa.


Meillä oli ollut viimeiset kaksi vuotta keittiön ikkunoissa nämä vanhoista pitsilakanoista muokatut verhokapat, kiitos äitini huutokauppainnostuksen. Vaikka olin erittäin tyytyväinen ajattomiin valkoisiin verhoihin, mitkä olivat hienosti toimineet kesä-, syksy-, talvi- ja kevätverhoina, niin jotain muutosta kaivattiin. Kuovin Sunnuntaiaamu -kuosi oli sopivan retro ja erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto. Myös verhojen laatu oli mieleen, sillä inhoan kertakäyttökulutusta ja nämä tuntuivat todella laadukkailta ja näin ollen myös pitkäikäisiltä tuotteilta.
Keittiön puuhellakin sai keväisen kukkaisilmeensä, kun verhojen lisäksi meille kotiutui patalaput, pellavaiset lautasliinat ja keittiöpyyhe. Meillä ei ole tätä hellaa juurikaan käytetty pienten poikien suunnattoman uteliaisuuden vuoksi. Tai pojathan tätä oikeastaan käyttävät, mutta vain hieman eri tarkoituksessa, kuin mihin tämä on suunniteltu. Puuhellan luukkuihin pienet kädet piilottaa tärkeimpiä aarteita ja se toimiikin usein eräänlaisena pikkuautojen parkkihallina ja monesti luukuista löytyy myös hukkuneet pikkuesineet aina avaimista telkkarin kaukosäätöihin.


Oikeasti keskivertobloginlukija (olipas määritelmä) törmää päivittäin Kaipiaisen tuotantoon esimerkiksi työpaikan astiakaapissa, kaupan hyllyllä, tapeteissa tai ainakin blogien sivuilla ihmetellessä ihmisten arkea. Viimeistään Arabian Paratiisi-sarja tai Pihlgren & Ritolan Kiurujen yö -tapetti saa monen silmät kirkastumaan ja mielikuvituslampun syttymään pään päälle.

Birger Kaipiainen suunnitteli Sunnuntaiaamu-kuvion 1970 ja tätä kuviota Arabia on käyttänyt Sunnuntaiastioiden koristeena. Astioita valmistettiin hyvin rajallinen määrä ja näin ollen noiden harvinaisten astioiden arvo on kohonnut korkealle.

Onneksi on Kuovi, mikä yrityksenä tähtää Kaipiaisen tuotannon kehittämiseen ja vaalimiseen ja nostaa tämmöisiä menneisyyden herkkuja uudelleen esille.


Kukat valtasivat meidän keittiön niin astiapyyhkeenä, kuin patalapuissa ja verhoissakin. Kaikki tuotteet ovat 100% puuvillaa tai 100% pellavaa. Lisäksi pellavainen sisustustyyny tuli arvottavaksi Siskonpaneelisoppaa-blogin facebook-sivulle, missä ehtii vielä osallistua arvontaan muutaman päivän ajan. Arvontaan osallistuaksesi sinun pitää vain käydä haaveilemassa Kuovin sivuilla ja linkittää arvontakuvan kommenttikenttään linkki sinulle mieluisaan tuotteeseen.
Blogi siirtyykin nyt keittiöstä terassille, missä on tapahtunut paljon pieniä hyviä juttuja. Lisäpaljastuksia aiheesta voit lukea täällä blogin puolella ihan lähiaikoina.Muistathan, että näppärimmin seuraat Siskonpaneelisoppaa - blogia Facebookissa tykkäämällä sivusta siellä.

Nähdään pian,
Tiina

Postaus on tehty yhteistyössä Kuovin kanssa.