Testaa raparperipiirakkaa kakkuna.


Raparperipuskassa ja syystä!



Monessa blogissa tuntuu olevan se oma paras raparperiresepti nyt esillä. Niin myös täällä! Esittelen jostain joskus kopioidun raparperipiirakan ohjeen, mitä on hieman muokattu omaan käyttöön sopivaksi. Kakku on mukavan mausteinen ja sopivan kostea. Olen tehnyt tämän aina niin sanottuun kuivakakkuvuokaan ja muutoinkin suosittelen pellille tehtävien piirakoiden kokeilemista kuivakakkuvuokaan. Muun muassa pakastaminen helpottuu, kun leivonnainen on tässä muodossa ja se kuivakakun pala sujahtaa pakkaseen yleensä kivuttomammin pussissa, kuin laatikkoon pakatut piirakkapalat.



Sokeri ja kananmunat vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Joukkoon sekoitetaan vuorotellen voi-jogurttiseosta ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita varovasti sekoitellen. Lopuksi lisätään vielä raparperin palat varovasti käännellen sekaan. 180 astetta ja reilu tunti uunissa, eli niin kauan kuin kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana. Teen tätä usein pakastetuista raparpereista, jolloin laitan raparperien sekaan myös pari reilua ruokalusikallista perunajauhoja kosteuden sitomiseksi.


Mukavia herkutteluhetkiä!



Oletko jo löytänyt Siskonpaneelisopan Instagram-tilin? Se löytyy seuraavasta osoitteesta: www.instagram.com/siskonapaneelisoppaa/ ja sisältää usein hieman eri sisältöä ja elää vähän blogin edellä. Tässä eilinen otos terassin kesämaisemasta, mikä löytyy myös Instagramista.



Nähdään pian,
Tiina