Maalaustreffeillä Vaasassa!Pari viikkoa sitten eräänä sateisena lauantaina suuntasimme ihanaisen Kotohippusia-blogin Miian kanssa Vaasaan. Käsityön Talo Loftetin Nansi oli luvannut tutustuttaa meidän Annie Sloan Chalk Paint™ - maailmaan.

Ennen kuin pääsimme edes maaleihin asti, niin Loftet tosiaan ihastutti kaikilla tavoin: Konsulinnan omenaunelma oli täydellinen kahviherkku Konsulinnan kahvihuoneella ja ympäröivä miljöö oli nähtävyys itsessään.Taito Shop Loftetista olisin halunnut ainakin nämä kaikki mukaani.


 Kunnes pääsimme "karkkikauppaan" ja itse asiaan, eli Annie Sloan Chalk Paint™  -kalkkimaaleihin. Kaikki värit ovat vapaasti keskenään sekoiteltavia, mutta valikoimasta löytyy kyllä moneen sisustukseen ja makuun sopivia valmiita sävyjä.


Maalien takana on ihana tarina itse Annie Sloanista, joka on luonut maalin, mikä soveltui kiireisen perheenäidin arkeen. Maalit nimittäin eivät vaadi pohjatöitä ja jo tämä kuulostaa uskomattoman hyvältä, en nimittäin tunne ketään joka erityisesti pitäisi vanhojen maalien poistosta. Kaiken muun hyvän lisäksi maaleilla voi maalata melkein mitä tahansa ja kuivumisaika on alle keskivertolapsen päiväuniajan. Uskomatonta?

Kalkkimaalit kaipaavat vahaa pintaan, mikäli haluaa kestävää ja pyyhittävää pintaa. Yhdistämällä kirkasta ja tummaa vahaa saimme aikaan todella ilmeikkäitä pintoja.  Nansi kertoi ja näytti myös vähän maaleilla saatua vähän raffimpaa ilmettä, mikä oli aikaansaatu käyttämällä sahanpurua (vasen yläkulma). Kuunnellessa saattoi vain ihmetellä mitä kaikkea maalilla saattoikaan saada aikaan.


 Oma projektini oli peili, mikä ei ollut löytänyt paikkaansa kotoamme kultaisine kehyksineen. Neutraali French Linen -sävy miellytti silmääni ja peili alkoi saada uutta ilmettä. Maalin kuivuttua vahasin kehyksen ensin kirkkaalla vahalla ja sen jälkeen levitin mustaa vahaa erityisesti kulmiin ja koristekehyksen uurteisiin. Lopuksi nappasin kirkkaan vahan uudelleen ja "kummasin" sillä ylimääräistä mustaa vielä pois ja tämä on mahdollista mikäli mustan vahan alla on se kirkas vaha.


 Patinaefektein käsitelty peili sopii nyt todella kivasti pienen vessan seinälle,  ruosteisten myrskylyhtyjen väliin. Mitäs minä sitten pidin maalista? Se on paras kalkkimaali, millä minä olen maalannut, sillä se peitti kerrasta ja oli näin ollen myös riittoisin.


Kiitos Miia seurasta ja Käsityön Talo Loftet hetkistä, mitkä saimme viettää aurinkoisessa seurassanne. Ai niin ja jos viime postauksessa kerroin, että seuraavassa postauksessa mennään terassille, niin eipäs mentykään. Ehkäpä siis seuraavassa postauksessa ;-).

Tiina