Tapettiajatuksia sisustussuunnittelijalle.


Vihdoin makuuhuoneen tapetti on poistettu. Suurimmaksi osaksi vanhan tapetin alla oli maalaamatonta levyä ja poisto oli hidas operaatio. Onneksi työkalujen joukosta löytyy jo tehokkaaseen tapetinpoistoon suunnitellut apuvälineet, eikä tässä kohtaa vuodatettu hikeä tai kyyneleitä. Tapetit höyrytettiin seinästä.
No niin, nyt on aika kertoa InHouse Designin Ulla-Helenalle, että mitä me kuvitellaan haluavamme makuuhuoneen seinälle ja hän voi kertoa meille mikä siellä oikeasti näyttäisi hyvältä. Boordia makuuhuoneemme ei varmasti tule näkemään lähitulevaisuudessa.


No niin, tässä tulee Ulla-Helenalle ajatuksia meidän toivetapetistamme. Ajattelimme itse, että tapetti voisi olla tällä kertaa voimakkaampi ja jopa mustapohjainen tapetti voisi sopia makkarin seinälle. Vain yksi seinää tulee tapetille ja muut seinät jäävät hirrelle, mitkä kevyesti vaalennetaan munatemperalla. Jostain syystä kukkatapetit miellyttivät silmää tutkiessamme netin ääretöntä tapettitarjontaa ja poimimme tapettikuvia netin äärettömän tarjonnan joukosta.


Sanduddin ruusutapetti miellyttää silmää edelleen, tätä tapettia saa mustavalkoisen lisäksi vihreävalkoisena ja sinivalkoisena. Mummolatapetti modernilla twistillä.Pihlgren&Ritolan mallistosta löytyy monta suosikkia ja tapettimallit tuntuvat sellaisilta perusvarmoilta vaihtoehdoilta tyylillisesti. Myös asuntomessukohteissa näitä tullaan näkemään monessa eri kohteessa tänä vuonna. Kuvassa neljä eri tapettimallia, mitkä kaikki miellyttävät meitä.


Sandbergin Botanica on toki mielettömän hieno vaihtoehto ja laittaisin tätä melkein tilaan kuin tilaan. On loistava idea kuvata kasvisto tapetissa. Ainut pieni ongelma on tapetin hinta, sillä 409e tapettirullasta on melko suolainen vaihtoehto. Tuohon hintaan tekisin tapetin itse vanhoista kasvikirjoista.Tähän kuvaan kokosimme erilaisia tapettivaihtoehtoja, mitä meille ei kannata tähän tilaan tarjota: valokuvatapetti on poissa laskuista, samoin kuin kaikki ruudulliset ja raidalliset vaihtoehdot, sekä lautaseinää kuvaavat tapetit. Mikään näistä ei sovi siihen tyyliin mihin nyt pyritään.Tämä kuvakollaasi kuvaa niitä vaihtoehtoja, mitä mies voi tarjota vaihtoehdoiksi vaimolleen, kun haluaa hienovaraisesti viestiä, että tapettien tutkiminen voisi jo riittää.


Nyt alkaa hyvällä tavalla jännittää, että mitäköhän se Ulla -Helena meidän makkariin suunnittelee. Kivaa!