Kahvikuppikynttilöitä ja muita herttaisuuksia.Erityisesti näin joulun alla tulee mieleen yhtä ja toista itsetehtyä lahjaideaa, sillä onhan itsetehdyt lahjat yltäkylläisessä maailmassa aivan erityisiä. Lahjoja tehdessä on todella pysähdytty ajattelemaan lahjan saajaa. Lahtisen Vahavalimon valikoimasta löytyi laaja valikoima sopivia tarvikkeita: soijavahaa ruukkukynttilöihin, parafiiniraetta, vahoitettuja sydänlankoja sekä punaista kynttiläväriä. Lisäksi olimme kipaisseet kirpputorilta kahvikuppeja aluslautasineen. Kuumaliimalla kiinnitimme kupin aluslautaseen ja vahoitetun sydänlangan kahvikupin pohjaan. Vanhojen kahvikuppien kestävyydestä tässä käytössä ei voi olla aivan varma, sillä kynttiläalustoiksi näitä ei ole suunniteltu, joten varovainen näiden kanssa kannattaa olla, niin kuin muutenkin kynttilöiden kanssa.Piece by piece -blogin Miian kanssa askarreltiin yhdessä, sillä Miialla oli tästäkin asiasta jo aiempaa kokemusta. Kerrankin action -kuvia blogissa, kun joku tekee jotain eikä vain kuvia työvaiheista.Kaikki on valmista ja kynttilämassan kuumennus voi alkaa. Lahtisen Vahavalimon sivuilla on tiukka kehoitus kynttilämassan sulatuksesta vesihauteessa. Emme kuitenkaan lukeneet ohjeita ennen valmistusta, joten askartelukattilassa kuumensimme kynttilämassan ilman vesihauteita.


Kahvikuppien lisäksi hyödynsimme käytettyjä säilyketölkkejä ja yksi sokerikkokin oli löytänyt tiensä kynttiläaskarteluihin. Kynttilälangat on säädetty keskelle kuppia tai astiaa kahtia taitettujen ja paikoilleen teipattujen grillitikkujen avulla.


Pöytä täyttyi nopsaan kaikenmoisista kuppikynttiläihanuuksista. Mikäli haluat värjätä massaa niin käytä kynttilävärejä siihen. Käytimme näissä punaista kynttiläväriä.


 Vielä lopuksi : Soijavahalla (säilyketölkissä) sai kerralla aikaan kauniin lopputuloksen , kun taas steariinin kanssa (kahvikupissa) syntyi kuoppa kynttilälangan viereen ja kynttilä olisi vaatinut vielä vähän lisää steariinia pintaansa, näyttääkseen viimeistellyltä

Ihanaa... pian näitä saa jo pakkailla jouluisina terveisinä eteenpäin.

Tiina

P.S. Olethan jo löytänyt Siskonpaneelisopan facebook -sivut, joista tykkäämällä sinun on helppo seurata projektejani.