Itse tehty joulukalenteri
Itse tehdyissä joulukalentereissa on ihan omaa tunnelmaa. Lapsuudessa äidilläni oli aina tapana tehdä itse minulle ja saman ikäiselle serkulleni joulukalenteri, missä oli 24 pientä pakettia. Paketista löytyi karkkeja tai pieniä lahjoja, ja kalenteri oli noin miljoona kertaa parempi, kuin tavallinen kaupasta ostettu joulukalenteri.


Happy Monday -verkkokaupasta tilasin ruskeita paperipusseja, mustavalkoista narua, pieniä kakkupapereita sekä liitutaulutarroja. Postaus toteutettiin yhteistyössä verkkokaupan kanssa. Aiemmin olin tilannut samasta verkkokaupasta vain postituspusseja , joten en ollut edes huomannut miten laaja valikoima verkkokaupassa oli myös askartelutarvikkeita.Ensimmäisestä kalenterista tuli aika maalaisromanttinen ja kalenteri sopii kotiimme loistavasti. Itse tehdyistä joulukalentereista saa tehtyä myös sisustukseen sopivia, mikä on toki plussaa. Pussit on takaa teipattu kiinni ja ripustusnaru on pujotettu pussin suuaukon tekemän käänteen varaan. Kakkupaperit on liimattu kiinni ja hamppunarurusetit on teipattu kiinni kaksipuoleisella teipillä. Numeroissa on käytetty liitutaulutarraa ja numerot on kirjoitettu liitutaulutussilla.
Toisessa kalenterissa käytin vanhan kirjan sivuja koristelussa ja sain mukavaa, mutta teemaan sopivaa tunnelmaa aikaan. Tässä vintage-kalenterissa ryhmittelin luukut kalenteriin paljon säntillisemmin ja se miellytti ainakin omaa silmääni. Molempiin kalentereihin laitoin samoihin luukkuihin samat aarteet, jotta ei tarvitsisi kenenkään kovasti kadehtia velipojan jouluisia kalenteriaarteita.


Meillä valmistuu vielä ainakin yksi joulukalenteri kotiimme ja tässä on mukavasti aikaa tuumia vielä kolmannen kalenterin ulkonäköä. Mukavia askarteluhetkiä!