Sohvamme sai uuden ilmeen ja jatkoajan.


Lapset, eläimet ja kymmenen vuotta oli jättänyt jälkensä minulle kovin rakkaaseen sohvaan. Olin henkisellä tasolla valmistautunut saattelemaan koko perheen pesäpaikan viimeiselle matkalleen pääsiäiskokon lämpöön. Olihan tämä jo ihan karsea ja tässä kuvassa sohva on sentään juuri pestynä.Joku huopa oli jättänyt ikuiset arvet sohvan käsinojalle, en voi ymmärtää miten mistään torkkupeitosta voi jäädä tuollaiset jäljet. Aiemman tietämykseni mukaan sohva olisi ollut menetetty, kunnes kohtasin jotain käänteentekevää sohvamme elinkaaren kannalta.


Netin uumenista pompahti esiin vastaus, eikä suinkaan uuden sohvan muodossa vaan kilikalipullon muodossa. Fabricspray tosiaan myy Simply Sprayn Fabric Paint-pulloja sohvan ilmeen piristämiseen ja mikä hienointa, ne sopivat useimmille kangassohville. Maalit tulivat yllättävän nopsaan vaikka tulivatkin naapurimaasta.Saddle brown sävy lämmitti kovasti entisen hevostytön mieltä ja tuntui turvalliselta vaihtoehdolta, joten sohvamme alkoi saada vauhdilla uutta sävyä pintaansa.


Käsittelin sohvan kolmesti ja tässä kuvassa sohva on ensimmäisen käsittelyn jälkeen vielä hieman laikukas. Toisella kertaa suihkuttelin eri suuntaan, kuin ekalla kerralla ja kolmas kerta oli enää vain paikkamaalausta.


"Sohvaspreitä" kului sohvan runkoihin yhteensä viisi pulloa ja lisätilaus tyynyjä varten lähti matkaan. Rätti oli käytössä, sillä sohvatyynyjen väleihin piti saada hinkattua tuo väri. Sohvasta olisi muutoin heti jonkun istuttua sohvalle paljastunut vaaleita kohtia tyynyjen yhtymäkohdista.


Suihkuttelin sohvanrungot pihalla, sillä oletin maalinkäryn olevan niin kovaa, ettei näitä aineita voisi sisätiloissa käyttää. Lisäpullojen saavuttua oli ilmat niin heikot ulkona maalaukseen, että spreijasin sohvatyynyt sisällä loppuun. Maalattujen pintojen piti antaa kuivua kolme vuorokautta, ennen käyttöönottoa.Nämä viimeiset kuvat eivät ole ollenkaan edukseen, mutta halusin jo postauksen ilmoille ja seuraavan kerran aurinko olisi Forecan mukaan näyttäytynyt ehkä sunnuntaina kahden maissa :-(. Sohvan rahiosa oli vielä ihan hyvässä kunnossa, joten se sai luvan jäädä entiselleen ja saa ehkä jonkun DIY päällisen ylleen jossain vaiheessa. No onko väri pysynyt ja olenko ollut tyytyväinen? Väri pysyy, ei irtoa sohvasta vaatteisiin ja maalattu pinta oli alkuun karkeampi, mutta pehmeni nopeasti entiselleen. Väri voi haalentua, mikäli joutuu pesuaineen kanssa hankaamaan kovemmalla voimalla ja olenkin yhden pullon jemmannut  myöhempää paikkamaalausta varten. Olen tyytyväinen!